Bamestra's Collectief

Bamestra's Collectief: Hét vocale ensemble uit de Beemster

Het vocaal ensemble Bamestra's Collectief is sinds begin 2007 de opvolger van Poldervokaal. Ruim 20 jaar heeft Poldervokaal voornamelijk binnen Noord-Holland concerten verzorgd. Na 2007 zijn de meeste leden van het ensemble onder een nieuwe naam doorgegaan, met een aantal andere zangers en zangeressen, maar met hetzelfde doel: op hoog niveau zingen.

Evenals Poldervokaal ontleent het ensemble Bamestra's Collectief zijn naam aan de Beemster, de polder waar zangpedagoge Maria Rondèl een bloeiende praktijk heeft. Met een aantal (amateur)leerlingen begon ze eind jaren tachtig een ensemble dat zich toelegt op de a-cappellazang. Met haar schat aan ervaringen als soliste, lid van het Nederlands Kamerkoor en zangdocente aan de conservatoria van Leeuwarden, Alkmaar en Amsterdam, wist Maria Rondèl Poldervokaal tot een hecht geheel te smeden. Uiteraard is de samenstelling van het ensemble in al die jaren af en toe veranderd. Steeds worden daarbij hoge eisen gesteld aan nieuwe leden om het hoge niveau voor onze concertbezoekers waar te kunnen maken.

Jaarlijks studeerde Poldervokaal twee nieuwe programma's in, die rond de kerst en in het voorjaar enkele malen werden uitgevoerd. Meestal gebeurde dat in één van de vele schilderachtige kerkjes die Noord-Holland telt en waar het ensemble het best tot zijn recht komt. Verder trad het ensemble vaak op in verzorgings- en verpleeghuizen. Vanaf het begin is Poldervokaal en later Bamestra's Collectief in de niet a-cappella stukken begeleid aan de vleugel/piano door Jan Laan, afkomstig uit de Beemster waar hij jaren huisarts is geweest. In 2009 heeft Jan Laan afscheid genomen en is zijn begeleidingsrol overgenomen door Jean Luc Vriend uit Hoorn.

Tegenwoordig  studeert Bamestra's Collectief jaarlijks diverse programma's in. Voor velen al jaren vertrouwd is nog steeds het kerstprogramma, dat traditioneel wordt opgevoerd in het weekeinde voor de kerst in de Vermaning van Noordeinde (Graft-de Rijp). Dit programma kan jaarlijks ook geboekt worden om elders opgevoerd te worden. Daarnaast  worden er diverse andere programma's ingestudeerd , zodat Bamestra's Collectief bij elke gelegenheid een stijlvolle en kwalitatief hoogstaande invulling van uw evenement kan verzorgen. Het ensemble bestaat uit kwalitatief hoogstaande zangers en zangeressen, die stuk voor stuk op vele gebieden hun muzikale talent hebben getoond


Contact met Bamestra Nova